Dit zijn de koren die zaterdag 14 december 2019 optreden tijdens de 20e editie van het Weesp Korenfestival.

4 You

Het Rotterdamse popkoor 4 YOU onderscheidt zich van andere koren:
– door de bijzondere arrangementen die speciaal voor dit koor vijfstemmig worden geschreven
– door de specifieke choreografie die speciaal bij de arrangementen worden gemaakt
– door de verscheidenheid van de leden, die stuk voor stuk enthousiast met zingen en bewegen bezig zijn
– door de deskundige leiding van de dirigent waardoor er enorm veel dynamiek in het koor zit

Genre: 5-stemmig pop vanaf ’60ties
Afkomstig uit: Rotterdam
Aantal leden: 35
Ga hier naar de website

Ancora

Ancora is een vrouwenkoor uit Diemen met een repertoire van o.a. licht klassiek, volksliederen en musicals. Tijdens de repetities wordt er niet alleen serieus geoefend maar ook veel gelachen.

Genre: musical, volksliederen, klassiek, kerst
Aantal leden: 16
Afkomstig uit: Diemen

Koor Babylon

Babylon is in oktober 2004 gestart. Het repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke werken uit de 16e en 17e eeuw. Daarnaast worden ook moderne stukken ten gehore gebracht en is er een Nederlands repertoire waarbij ook composities van de koordirigent Frederic Voorn worden uitgevoerd.

Genre: klassiek a capella, nu Franstalig
Aantal leden: 16
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de website

Blauwe Maandag

Koor Blauwe Maandag is een gemengd koor, opgericht in 2004 en bestaat momenteel uit 28 mensen. De naam van het koor is ontleend aan het lied Blue Moon en de repetitiedag: iedere Maandag! 
Het repertoire loopt van klassiek naar popmuziek en volksmuziek.
Op zondag 7 april 2019 vierde Koor Blauwe Maandag haar 15-jarig jubileum.

Genre: klassiek afgewisseld met lichter genre
Aantal leden: 27
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de website

Camerata Fectionata

Dit koor werd in 2010 opgericht door dirigent/componist Fred Smalbrugge en legt zich toe op de uitvoering van zowel oude als hedendaagse muziek. Het koor bestaat uit ervaren amateurzangers en streeft naar het uitvoeren van koormuziek op kwalitatief hoog niveau. Het koor ontleent zijn naam aan de rivier De Vecht die langs Weesp loopt. Camerata Fectionata betekent ‘kameraden aan de Vecht’. 

Genre: klassiek kamerkoor
Aantal leden: 20
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Chorus Line

Het pop- en theaterkoor met kwaliteit en uitstraling is al bijna 30 jaar een begrip in Soest. Chorus Line zingt pop- en musicalnummers in de breedste zin van het woord, in eigenzinnige vier- of meerstemmige arrangementen, meestal begeleid door piano. Chorus Line bestaat uit zo’n 30 mensen. 
De optredens bieden meer dan zang! De eigen concerten zijn ware theaterspektakels, met dans, spel, professionele enscenering en een boodschap. 

Genre: pop, lichte muziek
Aantal leden: 30
Afkomstig uit: Soest
Bekijk hier de website

The City Singers

Het gemengde huiskoor van theater City of Wesopa werd in 1995 opgericht als gezelligheidskoor. Door de jaren heen is het koor ontwikkeld tot een koor van kwaliteit met een breed repertoire. Onder leiding van de dirigent Johan van der Zwet en pianist Mark Wyman zingen zij van klassiek tot rock en van musical tot “golden oldies”.

Genre: pop, musical, evergreens
Aantal leden: 35
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Close & Classic

CLOSE & CLASSIC is een vocaal ensemble, opgericht in januari 2019. De meeste leden zingen ook nog bij een ander koor. Er wordt gezongen bij de diverse leden thuis (in ’t Gooi), wat de kosten drukt en zorgt voor een betere harmonie en samenzang in een persoonlijkere en gezellige sfeer.
Het ensemble wil zich onderscheiden door het niveau en door de keuze van een kleurrijk en levendig repertoire. Het bevat bijzondere klassieke muziek – vooral uit de 16 e en 20 e eeuw – en swingende close harmony arrangementen. Er wordt meestal a capella gezongen, soms ook met pianobegeleiding. 

Genre: close harmony en klassiek
Aantal leden: 12
Afkomstig uit: ‘t Gooi
Bekijk hier de website

Close 2U

Close2U is een close harmony koor dat uit 24 leden bestaat. Zij zingen pop, jazz en Nederlandstalig. Vaak a capella en soms begeleid door een piano.

Genre: van jazzy ballads tot swingende pop
Aantal leden: 24
Afkomstig uit: Heemskerk

.

Popgroep Firma Vocaal

Firma Vocaal is een ambitieus, enthousiast en gezellig gemengd popkoor uit Weesp. Zij zingen up-tempo pop- en musicalnummers en mooie ballads, zowel Engels- als Nederlandstalig. Zij zingen meerstemmig, voornamelijk met piano, soms met band, maar ook a capella.

Genre: pop
Aantal leden: 18
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Four Fun

De naam ‘Four Fun’ geeft het plezier weer zij al vele jaren samen zingen. Plezier in het maken van muziek door verschillende stemmen in close-harmony één geheel te laten vormen.
Het repertoire is zeer gevarieerd: easy listening, evergreens, popsongs, jazzy stukjes, middeleeuwse klanken, Christmas carols.
Van Toinot Arbeau tot Duke Ellington, van Bach tot Bacharach, zowel à capella als met pianobegeleiding.
Het koor treedt op in theaters, kerken, huiskamers, bij muzikaal omlijste diners en huwelijksceremonies, maar ook op korenfestivals, kerstmarkten, exposities en beurzen.

Genre: close harmony
Aantal leden: 5
Afkomstig uit: Blaricum

POPkoor FUNtastic

Funtastic is een gemengd POPkoor van ongeveer 50 zangeressen en zangers  uit Weesp en omgeving.
Het koor zingt popnummers van de afgelopen 50 jaar. Van prachtige ballads tot het betere swingende werk.
FUNtastic valt op door het enorme enthousiasme, wat altijd z’n uitwerking heeft op het publiek. Het valt niet mee om bij een optreden van POPkoor FUNtastic stil te blijven zitten. Een optreden van POPkoor FUNtastic is een echte belevenis!

Genre: popkoor
Aantal leden: 40
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Gaasperdams Gemengd Koor

Het Gaasperdams Gemengd Koor is een vierstemmig koor en heeft ongeveer veertig leden. Het koor wordt geleid door dirigent Frank Hameleers en Jeroen Koopman ondersteunt de koorrepetities op de piano. Het repertoire bestaat uit meerstemmige klassieke koorwerken van uiteenlopende componisten en uit verschillende periodes. 
Elk jaar verzorgt dit koor met professionele solisten en begeleiding een of twee concerten in Amsterdam. Zij nemen met een kort optreden ook deel aan de jaarlijkse Korendag in Monnickendam en nu ook in Weesp.

Genre: meerstemmig klassiek
Aantal leden: 38
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de website

Goed gebekt

Goed gebekt is een vierstemmige vocal group onder de bezielende leiding van Paul Michèl Tijssen. Het repertoire bestaat uit moderne popsongs en klassiekers met Nederlands- en Engelstalige nummers, a capella of met pianobegeleiding. Het bestaat uit een groep van 16 vriendinnen met een gedeelde liefde voor zingen (en chocolade). Zij besteden veel aandacht aan hoe ze klinken maar ook aan expressie en tekstbeleving; de optredens zijn niet alleen oorstrelend. Daarom is deze groep altijd goed voor een verrassend optreden. Zij wisselen extraverte uptempo nummers af met kleine cabaretliedjes in een programma dat je raakt. Laat je verrassen!

Genre: pop met pianobegeleiding
Aantal leden: 17
Afkomstig uit: Soesterberg
Bezoek hier de website

Het Kroonkoor

Het Kroonkoor is een projectkoor dat jaarlijks alleen in de maand december naar buiten treedt. Om die reden ademt het repertoire van het Kroonkoor vooral de kerstsfeer uit. Het is een heel gevarieerd repertoire en kent stukken van Mozart, Bühler, Shepperd, Whitacre en traditionele liederen uit Ierland en Zweden, aangevuld met een aantal moderne stukken.
In eerste instantie voorzichtig en bescheiden begonnen, groeide het koor  – onder bezielende leiding van dirigent Marco de Jong en in een later stadium aangevuld met de waardevolle ondersteuning van pianist Hugo de Graaff – in 17 jaar tijd uit tot een kwalitatief niet te onderschatten koor. Het Kroonkoor is een hecht koor, waarbinnen enthousiasme en commitment de belangrijkste speerpunten zijn. Deze twee speerpunten zijn zichtbaar en voelbaar wanneer het Kroonkoor zich presenteert en dat maakt dit koor zo bijzonder.

Genre; klassiek, kerstsfeer
Aantal leden: 42
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de facebookpagina

Popkoor Huizen N’Joy

Popkoor Huizen ’NJoy is een enthousiast gemengd popkoor met leden afkomstig uit het hele Gooi. Het popkoor is opgericht in september 2006. Zij zingen met veel plezier popsongs vanaf de jaren 60 tot aan hedendaagse moderne popnummers. Naast zang is er aandacht voor koorpresentatie, waarbij de popnummers worden voorzien van afwisselende settingen en eenvoudige choreografieën.

Genre: pop en musical
Aantal leden: 52
Afkomstig uit: Huizen
Bekijk hier de website

N@meless

3 Dames en 3 heren die meerstemmige arrangementen uitvoeren, met of zonder muzikale begeleiding. Alles in eigen beheer en gewoon in de huiskamer in elkaar gezet en met een vleugje theater. Zij zingen pop en jazz nummers en maken een deel van de arrangementen zelf. Hierbij verleggen zij steeds hun grenzen. Eenmaal per maand worden zijn gecoacht. 
N@meless staat graag in kleine zaaltjes, bijvoorbeeld tijdens een high tea, in een huiskamer of op een festival. Concerten bevatten een mix van a capella en nummers met begeleiding. Uitstraling en contact met ons publiek maken dat een concert een beleving wordt. Plezier, vriendschap en muziek, wij vinden het de ideale mix!!

Genre: pop en close harmony
Aantal leden: 6
Afkomstig uit: Lelystad

Noicy Voices

Amsterdams Popkoor NOISY VOICES is een gemengd koor met enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor bestaat uit ongeveer vijftig leden en zingt vijfstemmig. Noisy Voices zingt moderne Engels- en Nederlandstalige pop, onder leiding van dirigent en arrangeur Nico Ravenstijn.

Genre: Engels en Nederlandstalige pop
Aantal leden: 40
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de website

Out Cider

Dit koor is opgericht in november 2002. Zij zingen Ierse traditionele stukken maar er is meer te vinden in de songtekstenboeken. Zoals Schotse, Britse en Nederlands-talige liedjes. En het bluesnummer van zanger Lead Belly: het legendarische Good Night Irene. De muzikanten soleren in sommige liedjes met het spelen van een reel of jig.
Het Ierse Folkkoor Out-Cider bestaat uit tien zangeressen. De instrumentale begeleiding wordt uitgevoerd door vijf muzikanten. Zij begeleiden het koor in afwisselende bezetting met basgitaar, twee gitaren, twee violen, fluit, mandoline en accordeon.
Zij horen geregeld dat men versteld staat dat dit koor zonder dirigent werkt. 

Genre: folk muziek
Aantal leden: 15
Afkomstig uit: Zaanstreek
Bekijk hier de website

Gospelkoor Outside

Dit koor bestaat inmiddels al weer 31 jaar! In al die jaren zijn er onder de naam Interkerkelijk Gospelkoor Outside vele optredens verzorgd in de kerken en verzorgingshuizen in Almere en omstreken. Daarnaast hebben zij diverse concerten georganiseerd, al dan niet ter gelegenheid van jubilea. Dirigent is Peter Rigter. 
In 2016 is besloten de naam te wijzigen in Koor Outside en in het repertoire ook algemene ‘liederen met een boodschap’ op te nemen, in de hoop om hiermee ook een breder publiek te kunnen aanspreken, bijvoorbeeld op festivals. 

Genre: gospel en pop
Aantal leden: 20
Afkomstig uit: Almere
Bekijk hier de website

Playground

Playground is een vocal group onder leiding van van Sven Keet. Deze ambitieuze vocal group is voor iedereen tussen 20-50 jaar met zang- en/of koorervaring. Plezier staat voorop en daarnaast is er veel aandacht voor zangtechniek, groove, samenklank en podiumpresentatie.

Genre: pop. r&b, jazz, wereldmuziek
Aantal leden: 15
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de facebookpagina

Popkoor 0183

Vol overtuiging laat popkoor 0183 zien wat ze kunnen. Dat is niet alleen zingen, maar ook emoties in de muziek leggen. Het hoort er allemaal bij. Want naast een goede zangkwaliteit vinden zij een overtuigende performance en choreografie erg belangrijk. Het gaat om de beleving van de muziek. Dat zorgt voor gepassioneerde leden die het publiek kunnen meenemen in een muzikale reis.
Met zo’n 40 leden zingen zij ruim 19 jaar met veel enthousiasme en plezier herkenbare popsongs van nú.

Genre: popkoor
Aantal leden: 40
Afkomstig uit: Gorinchem
Ga hier naar de website

 

Het Saffier Kwartet

Het Saffier Kwartet bestaat uit twee dames en twee heren: sopraan, alt, tenor en bas. Zij zingen a capella volksmelodieën, klassieke liederen en close harmony en bestaan sinds 2016. De leden wonen in Gooise Meren en Weesp.

Genre: a capelle, klassiek en jazz
Aantal leden: 4
Afkomstig uit: Weesp e.o.

Sonar

SONAR is een female vocal group uit Amsterdam. Zij zingen de betere popnummers in 4-, 5- of 6-stemmig a capella. Hoe meerstemmiger hoe beter!
Sven Keet heeft sinds mei 2019 de muzikale leiding. Hij is een van de tenoren van MAZE, en oprichter van studentenkoor Homofoon en de jonge vocal group Playground.

Genre: licht vocale muziek
Aantal leden: 15
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de facebookpagina

Tough & Tender

Vocaal ensemble Tough & Tender begon in 2014 zonder tenoren onder de naam Tough Tenors. Inmiddels zijn de tenoren de stabiele factor. Gecoacht door Heleen Karsdorp zingen zij jazz en close harmony.
Tough & Tender is een gevorderde en ambitieuze close harmonygroep m/v die nu bestaat uit 7 personen.
Tough & Tender treedt meerdere malen op per jaar op locaties als korendag Monnickendam, koor biënnale Haarlem en nu dus bij het Korenfestival in Weesp. De arrangementen zijn meestal a capella, jazzy en pittig en vragen om commitment van de groepsleden.

Genre: close harmony, jazzy
Aantal leden: 7
Afkomstig uit: Amsterdam

Venerdi Mattina

Het leuke vrouwenkoor uit ’t Gooi, opgericht in 1982, onderscheidt zich door een originele repertoirekeuze. Ze zijn niet bang voor een uitdaging, hebben een energieke dirigente die het koor graag verleidt om van de noten echt muziek te maken. Kortom: een koor dat wil werken aan muzikale kwaliteit. Dit beslaat de hele periode van renaissance en barok tot modern, of zoals zij zeggen: van Bach tot Badings.

Genre: (licht) klassiek
Aantal leden: 24
Afkomstig uit: Naarden
Bekijk hier de website

Kamerkoor Victoria

Kamerkoor Victoria is een jong kamerkoor uit Weesp dat op 1 februari 2018 van start is gegaan. Het koor bestaat uit 19 gevorderde amateurzangers die met ambitie bijzondere kamerkoormuziek uitvoeren. Kamerkoor Victoria wil een nieuw, fris geluid laten horen in Weesp en (ver) daarbuiten. De helft van de koorleden woont in Weesp en de andere leden komen uit omliggende gemeenten: Amsterdam, het Gooi (Muiderberg, Huizen, Hilversum), Almere en Lelystad.

Dirigent van het koor is Robert van der Vinne. Van zijn enthousiasme en grote zang- en koorervaring profiteren de leden van Kamerkoor Victoria wekelijks. Samen met Robert streeft het koor naar de uitvoering van mooie, niet vaak uitgevoerde kamerkoormuziek op hoog (gevorderd amateur)niveau. Om dat doel te bereiken wordt wekelijks samen gerepeteerd in het sfeervolle Van Houtenkerkje in Weesp. Samen worden ook mooie momenten gevierd.

Genre: a capella, meerstemmig kamerkoor 
Aantal leden: 19
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Vocapella

Dit meerstemmig dames-zangensemble is verbonden aan het CKV van Almere. De 14 koorleden zingen onder de inspirerende leiding van dirigente Friederike Wöllisch klassieke muziek uit diverse periodes, zowel a capella alsook begeleid op piano. Vocapella heeft al diverse keren meegezongen tijdens het Weesp Korenfestival.

Genre: klassiek 3 en 4 stemmig – dames
Aantal leden: 14
Afkomstig uit: Almere

The Wazzup Singers

De Wazzup Singers is een gospelkoor met leden afkomstig uit heel Nederland, opererend vanuit Amsterdam. Het koor heeft zich bekwaamd in Black American Gospel gelardeerd met R&B en pop, steevast soulful uitgevoerd. Of het nu gaat om een optreden voor intimi of voor een groter publiek: de Wazzup Singers raken je. Van ontroerende tot opzwepende songs, oprecht gezongen vanuit het hart, krachtig en indrukwekkend waarbij de individuele stemmen van de koorleden prachtig mengen.

Unplugged of versterkt: het klinkt even prachtig. Dit creatieve zangerscollectief opereert als zanggroep zelfstandig onder de paraplu van Dutch Gospel Arts Institute!

Genre: gospel & soul/r&b
Aantal leden: 12
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de facebookpagina

Weesper Gemengd Koor

Het koor bestaat sinds 14 februari 2006 en wordt gevormd door rond de veertig enthousiaste mensen uit Weesp en omgeving. Het repertoire van ons vierstemmig koor is zeer divers. Naast het klassieke genre, w.o. Mozart, Bach en Fauré zingen zij veel spirituals en bekende musicalstukken. Ook ‘popklassiekers’ van o.m. Queen, Leonard Cohen en de Beatles schuwen zij beslist niet.

Genre: van Bach tot Queen
aantal leden: 41
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website