Dit zijn de koren die zaterdag 9 december 2023 optreden tijdens de 22e editie van het Weesp Korenfestival.

Camerata Fectionata

Camerata Fectionata werd in 2010 opgericht door dirigent en componist Fred Smalbrugge en legt zich toe op de uitvoering van zowel oude als hedendaagse muziek. Onder zijn leiding heeft Camerata Fectionata zich een vast publiek weten te verwerven in de wijde omgeving van Weesp, maar na tien jaar en talloze mooie en verrassende concerten besloot hij op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Inmiddels heeft het koor – met forse vertraging door de diverse corona-lockdowns – een frisse start gemaakt met een nieuwe enthousiaste dirigente, Francisca Pizarro.

Het koor bestaat momenteel uit 28 ervaren amateurzangers en streeft naar het uitvoeren van koormuziek op kwalitatief hoog niveau. Het koor ontleent zijn naam aan de rivier De Vecht die langs Weesp loopt. Camerata Fectionata betekent ‘kameraden aan de Vecht’.

Genre: klassiek kamerkoor
Aantal leden: 28
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Chorus Line

Het pop- en theaterkoor met kwaliteit en uitstraling is al bijna 30 jaar een begrip in Soest. Chorus Line zingt pop- en musicalnummers in de breedste zin van het woord, in eigenzinnige vier- of meerstemmige arrangementen, meestal begeleid door piano. Chorus Line bestaat uit zo’n 30 mensen. 
De optredens bieden meer dan zang! De eigen concerten zijn ware theaterspektakels, met dans, spel, professionele enscenering en een boodschap. 

Genre: pop, lichte muziek
Aantal leden: 30
Afkomstig uit: Soest
Bekijk hier de website

The City Singers

Het gemengde huiskoor van theater City of Wesopa werd in 1995 opgericht als gezelligheidskoor. Door de jaren heen is het koor ontwikkeld tot een koor van kwaliteit met een breed repertoire. Onder leiding van de dirigent Otto van den Aardweg en pianiste Heather Pinkman zingen zij van klassiek tot rock en van musical tot “golden oldies”.

Genre: pop, musical, evergreens
Aantal leden: 24
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

CloseClassic

CloseClassic is een vocaal ensemble met 16 ervaren zangers in vier stemgroepen, koorleden uit diverse koren uit Hilversum en omstreken nu onder muzikale leiding van Walter van Egeraat.

Ons koor is opgericht in 2022 en het repertoire bestaat, zoals de naam aanduidt, uit close harmony stukken en klassiek repertoire. Bijzondere arrangementen/composities hebben onze voorkeur.
Veel stukken zingen we a capella.

Genre: licht klassiek
Aantal leden: 15
Afkomstig uit: Naarden
Bekijk hier de website

DivAssorti

Wij zijn DivAssorti, en vierstemmige vocal group uit Amsterdam met – de naam zegt het al – een diverse verzameling songs. Het koor bestaat uit 20 zangeressen. Pianist en arrangeur Geert Bremer begeleidt ons bij de repetities. We streven naar enkele korte optredens per jaar en om het jaar een groter eigen georganiseerd optreden. Een levendige en afwisselende presentatie van de diverse nummers vinden we hierbij erg belangrijk.

Genre: divers, pop
Aantal leden: 20
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de website

Firma Vocaal

Firma Vocaal is een ambitieus, enthousiast en gezellig gemengd popkoor uit Weesp. Zij staan sinds 2018 onder musicale leiding van Rolinde Zieverink. Zij zingen up-tempo pop- en musicalnummers en mooie ballads, voornamelijk Engelstalig. Zij zingen meerstemmig, meestal begeleid door de dirigent op piano, maar ook a capella. Tijdens hun laatste concert traden zij op met een band.

Genre: pop
Aantal leden: 20
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Kroonkoor

Het Kroonkoor is een projectkoor dat jaarlijks alleen in de maand december naar buiten treedt. Om die reden ademt het repertoire van het Kroonkoor vooral de kerstsfeer uit. Het is een heel gevarieerd repertoire en kent stukken van Mozart, Bühler, Shepperd, Whitacre en traditionele liederen uit Ierland en Zweden, aangevuld met een aantal moderne stukken.
In eerste instantie voorzichtig en bescheiden begonnen, groeide het koor  – onder bezielende leiding van dirigent Marco de Jong en in een later stadium aangevuld met de waardevolle ondersteuning van pianist Hugo de Graaff – in 17 jaar tijd uit tot een kwalitatief niet te onderschatten koor. Het Kroonkoor is een hecht koor, waarbinnen enthousiasme en commitment de belangrijkste speerpunten zijn. Deze twee speerpunten zijn zichtbaar en voelbaar wanneer het Kroonkoor zich presenteert en dat maakt dit koor zo bijzonder.

Genre; klassiek, kerstsfeer
Aantal leden: 36
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de facebookpagina

MixedUp

Popkoor MixedUp is een enthousiast en dynamisch koor in Weesp (Amsterdam), bedoeld voor jong en oud. Het repertoire van Popkoor MixedUp is gevarieerd, van oude rock tot moderne popsongs, en enkele mooie ballads.

 Popkoor MixedUp is opgericht in juni 2021, maar komt voort uit een eerder popkoor. De meeste leden zingen dan ook al een tijdje met elkaar, maar er zijn ook al een paar nieuwe leden aangehaakt.  Het leuke van zingen bij dit koor is dat je altijd blij naar huis gaat, nieuwe energie hebt opgedaan, en vaak ook weer e.e.a. geleerd hebt over stem- en zangtechniek. 

Genre: pop
Aantal leden: 42
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Noot voor Noot

Wij zijn a capella koor Noot voor Noot. We zingen liederen op teksten die we soms zelf niet verstaan, uit culturen die we nooit zelf gezien hebben en uit tijden van ver vóór of juist ver ná onze geboorte. En we zingen geheel zonder instrumentale begeleiding; a capella. We zijn een ambitieus dorpskoor uit Muiderberg en bestaan al 23 jaar. We zingen 4 stemmig met een hechte groep van 20 leden en staan sinds 2021 onder leiding van Lonneke Regter.

We presenteren programma’s met klassieke koormuziek, volksmuziek, maar ook populaire nummers en musical stukken. Het repetoire is opgebouwd rond een thema en we geven meerdere concerten per jaar. Noot voor noot heeft een brede passie voor muziek, is ambitieus en zingt samen met veel plezier. En dat is te zien en te horen!

Genre: licht klassiek
Aantal leden: 20
Afkomstig uit: Muiderberg
Bekijk hier de website

Out Cider

Out Cider is een Iers koor, we zijn met 10 zangeressen en 4 muzikanten, die bespelen de viool, gitaar, fluit, mandoline en basgitaar.
Het repertoire is Ierse en Schotse nummers. Wij bestaan al 21 jaar er is bijna geen verloop alleen met ziekte en verhuizing. De arrangementen en de verschillende stemmen maken we zelf. Wij doen dit al 21 jaar en dat zonder dirigent.

Genre: Iers
Aantal leden: 14
Afkomstig uit: Zaandam
Bekijk hier de website

Gospelkoor Outside

Dit koor bestaat inmiddels al weer 31 jaar! In al die jaren zijn er onder de naam Interkerkelijk Gospelkoor Outside vele optredens verzorgd in de kerken en verzorgingshuizen in Almere en omstreken. Daarnaast hebben zij diverse concerten georganiseerd, al dan niet ter gelegenheid van jubilea. Dirigent is Peter Rigter.
In 2016 is besloten de naam te wijzigen in Koor Outside en in het repertoire ook algemene ‘liederen met een boodschap’ op te nemen, in de hoop om hiermee ook een breder publiek te kunnen aanspreken, bijvoorbeeld op festivals.

Genre: gospel en pop
Aantal leden: 21
Afkomstig uit: Almere
Bekijk hier de website

Pop4Shore!

Bij Pop4Shore! spat de energie er altijd vanaf. Of we nou op een podium met alle toeters en bellen staan of in een heel bescheiden setting; wij zorgen ervoor dat ons optreden indruk maakt. We laten dan ook een compleet concept zien van zang, choreografie en -als de techniek het toelaat- backgroundvideo’s. Bovendien is onze dirigent Vladimir Pairel een meester in entertainen. Als hij begint, gaat het publiek los. Hij is ook echt onderdeel van onze show.

Genre: pop
Aantal leden: 50
Afkomstig uit: Katwijk
Bekijk hier de website

Royal Rhythm

We zijn een enthousiast, gemengd popkoor met ongeveer 50 leden.
Met z’n allen zorgen we voor een ongedwongen, positieve sfeer.  Ons doel is om met veel plezier steeds beter te worden.
Het repertoire bestaat uit Engels- en Nederlandstalige popklassiekers en hits van nu.

Genre: pop
Aantal leden: 50
Afkomstig uit: Hilversum
Bekijk hier de website

Schinkelkoor

Dit koor is opgericht in 1997 en bestaat momenteel uit 40 leden. De naam is ontleend aan een kleine gekanaliseerde rivier, de Schinkel in Amsterdam.

Sinds 2018 is Sjoerd Brouwer de dirigent en tevens de vaste pianist.

Het repertoire bestond in de beginjaren voornamelijk uit smartlappen, levensliederen en meezingers. In de loop van de tijd is dit uitgebreid met moderne nationale- en enkele internationale liedjes.

Genre: nostalgische liedjes
Aantal leden: 25
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de website

SmartTease

 SmartTease is een enthousiast vrouwenkoor, opgericht in 2009 en uitgegroeid tot een koor van 50-60 vrouwen van alle leeftijden uit Gooise Meren en omstreken.

Wij zijn een koor, waarbinnen het plezier in muziek maken in een gezellige sfeer voorop staat.

Ons repertoire is heel gevarieerd, meerstemmig en bestaat uit easy listening, lichte pop-, musical- en filmmuziek in verschillende talen, waaronder ook Zweeds.

 Sinds 2021 staat het koor onder de enthousiaste leiding van Erna Hemming, onze dirigente en zangcoach.

Haar professionaliteit en ervaring zorgen ervoor dat we elke repetitie veel bijleren op het gebied van zangtechniek en algehele zangbeleving, wat ons een blij gevoel geeft.

Genre: pop
Aantal leden: 50-55
Afkomstig uit: Bussum
Bekijk hier de website

Tegenlicht

Kamerkoor Tegenlicht is een Amsterdams kamerkoor en bestaat uit zesentwintig ervaren en enthousiaste zangers/zangeressen. Het koor is opgericht in 1986 en vanaf 1989 is Paul de Boer de dirigent.

Het koor brengt a capella koormuziek van begin twintigste eeuw tot nu, met veel aandacht voor originaliteit in de programmering en interpretatie van de muziek. Gezongen worden bijzondere koorwerken van bekende, maar zeker ook van minder bekende componisten. Muziek met verrassende harmonieën, warme klanken en hier en daar ook een speelse noot. Van koorstukken op poëtische teksten en moderne volksliederen tot Russisch-orthodoxe kerkmuziek. Regelmatig staan er eigen composities van Paul de Boer op het programma.

Genre: modern klassiek
Aantal leden: 26
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de website

Kamerkoor Victoria

Kamerkoor Victoria is een jong kamerkoor uit Weesp dat op 1 februari 2018 van start is gegaan. Het koor bestaat uit 19 gevorderde amateurzangers die met ambitie bijzondere kamerkoormuziek uitvoeren. Kamerkoor Victoria wil een nieuw, fris geluid laten horen in Weesp en (ver) daarbuiten. De helft van de koorleden woont in Weesp en de andere leden komen uit omliggende gemeenten: Amsterdam, het Gooi (Muiderberg, Huizen, Hilversum), Almere en Lelystad.

Dirigent van het koor is Robert van der Vinne. Van zijn enthousiasme en grote zang- en koorervaring profiteren de leden van Kamerkoor Victoria wekelijks. Samen met Robert streeft het koor naar de uitvoering van mooie, niet vaak uitgevoerde kamerkoormuziek op hoog (gevorderd amateur)niveau. Om dat doel te bereiken wordt wekelijks samen gerepeteerd in het sfeervolle Van Houtenkerkje in Weesp. Samen worden ook mooie momenten gevierd.

Genre: a capella, meerstemmig kamerkoor
Aantal leden: 27
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Vocalgroup Playground

Playground is een vocal group onder leiding van van Sven Keet. Deze ambitieuze vocal group is voor iedereen tussen 20-50 jaar met zang- en/of koorervaring. Plezier staat voorop en daarnaast is er veel aandacht voor zangtechniek, groove, samenklank en podiumpresentatie.

Genre: pop. r&b, jazz, wereldmuziek
Aantal leden: 15
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de facebookpagina

Vocapella

Vocapella is het koor van CKV Almere en bestaat uit een vaste groep van ongeveer 14 zangeressen. Zij zingen een klassiek repertoire dat alle periodes van de muziekgeschiedenis, van Middeleeuwen tot 21e eeuws, omvat. Hierbij zoeken zij naar bijzonder, weinig uitgevoerd repertoire. Zo brachten zij in het afgelopen seizoen een programma met uitsluitend muziek van vrouwelijke componisten, en wagen zij zich dit jaar aan het zelden uitgevoerde Magnificat van de 17e eeuwse componiste Isabella Leonarda.
Sinds 2021 staat het koor onder leiding van Miranda Driessen.

Genre: klassiek 3 en 4 stemmig – dames
Aantal leden: 13
Afkomstig uit: Almere
Bekijk hier de website

Vocus

VOCUS dubbelkwartet uit Weesp is in september 2022 opgericht door dirigent Gerard van Amstel. Het is een gemengd dubbelkwartet dat zich bezig houdt met vooral klassieke a capellamuziek uit diverse stijlperiodes. Af en toe wordt een uitstapje naar het lichte muziekgenre gemaakt.
VOCUS heeft het eerste jaar van haar bestaan vooral gewerkt aan samenklank en treedt bij het Weesper Korenfestival 2023 voor het eerst op.

Genre: klassiek a capella
Aantal leden: 8
Afkomstig uit: Weesp