Dit zijn de koren die zaterdag 10 december 2022 optreden tijdens de 21e editie van het Weesp Korenfestival.

Ancora

Ancora is een vrouwenkoor uit Diemen met een repertoire van o.a. licht klassiek, volksliederen en musicals. Tijdens de repetities wordt er niet alleen serieus geoefend maar ook veel gelachen.

Genre: musical, volksliederen, klassiek, kerst
Aantal leden: 16
Afkomstig uit: Diemen

Camerata Fectionata

Camerata Fectionata werd in 2010 opgericht door dirigent en componist Fred Smalbrugge en legt zich toe op de uitvoering van zowel oude als hedendaagse muziek. Onder zijn leiding heeft Camerata Fectionata zich een vast publiek weten te verwerven in de wijde omgeving van Weesp, maar na tien jaar en talloze mooie en verrassende concerten besloot hij op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Inmiddels heeft het koor – met forse vertraging door de diverse corona-lockdowns – een frisse start gemaakt met een nieuwe enthousiaste dirigente, Francisca Pizarro.

Het koor bestaat uit 14 ervaren amateurzangers en streeft naar het uitvoeren van koormuziek op kwalitatief hoog niveau. Het koor ontleent zijn naam aan de rivier De Vecht die langs Weesp loopt. Camerata Fectionata betekent ‘kameraden aan de Vecht’.

Genre: klassiek kamerkoor
Aantal leden: 14
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Chorus Line

Het pop- en theaterkoor met kwaliteit en uitstraling is al bijna 30 jaar een begrip in Soest. Chorus Line zingt pop- en musicalnummers in de breedste zin van het woord, in eigenzinnige vier- of meerstemmige arrangementen, meestal begeleid door piano. Chorus Line bestaat uit zo’n 30 mensen. 
De optredens bieden meer dan zang! De eigen concerten zijn ware theaterspektakels, met dans, spel, professionele enscenering en een boodschap. 

Genre: pop, lichte muziek
Aantal leden: 30
Afkomstig uit: Soest
Bekijk hier de website

The City Singers

Het gemengde huiskoor van theater City of Wesopa werd in 1995 opgericht als gezelligheidskoor. Door de jaren heen is het koor ontwikkeld tot een koor van kwaliteit met een breed repertoire. Onder leiding van de dirigent Johan van der Zwet en pianist Mark Wyman zingen zij van klassiek tot rock en van musical tot “golden oldies”.

Genre: pop, musical, evergreens
Aantal leden: 35
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Popgroep Firma Vocaal

Firma Vocaal is een ambitieus, enthousiast en gezellig gemengd popkoor uit Weesp. Zij zingen up-tempo pop- en musicalnummers en mooie ballads, zowel Engels- als Nederlandstalig. Zij zingen meerstemmig, voornamelijk met piano, soms met band, maar ook a capella.

Genre: pop
Aantal leden: 18
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Four Fun

De naam ‘Four Fun’ geeft het plezier weer waarmee zij al vele jaren samen zingen. Plezier in het maken van muziek door verschillende stemmen in close-harmony één geheel te laten vormen.
Het repertoire is zeer gevarieerd: easy listening, evergreens, popsongs, jazzy stukjes, middeleeuwse klanken, Christmas carols.
Van Toinot Arbeau tot Duke Ellington, van Bach tot Bacharach, zowel à capella als met pianobegeleiding.
Het koor treedt op in theaters, kerken, huiskamers, bij muzikaal omlijste diners en huwelijksceremonies, maar ook op korenfestivals, kerstmarkten, exposities en beurzen.

Genre: close harmony
Aantal leden: 5
Afkomstig uit: Blaricum

Gaasperdams Gemengd Koor

Het Gaasperdams Gemengd Koor is een vierstemmig koor en heeft ongeveer veertig leden. Het koor wordt geleid door dirigent Frank Hameleers en Jeroen Koopman ondersteunt de koorrepetities op de piano. Het repertoire bestaat uit meerstemmige klassieke koorwerken van uiteenlopende componisten en uit verschillende periodes. 
Elk jaar verzorgt dit koor met professionele solisten en begeleiding een of twee concerten in Amsterdam. Zij nemen met een kort optreden ook deel aan de jaarlijkse Korendag in Monnickendam en nu ook in Weesp.

Genre: meerstemmig klassiek
Aantal leden: 38
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de website

Het Kroonkoor

Het Kroonkoor is een projectkoor dat jaarlijks alleen in de maand december naar buiten treedt. Om die reden ademt het repertoire van het Kroonkoor vooral de kerstsfeer uit. Het is een heel gevarieerd repertoire en kent stukken van Mozart, Bühler, Shepperd, Whitacre en traditionele liederen uit Ierland en Zweden, aangevuld met een aantal moderne stukken.
In eerste instantie voorzichtig en bescheiden begonnen, groeide het koor  – onder bezielende leiding van dirigent Marco de Jong en in een later stadium aangevuld met de waardevolle ondersteuning van pianist Hugo de Graaff – in 17 jaar tijd uit tot een kwalitatief niet te onderschatten koor. Het Kroonkoor is een hecht koor, waarbinnen enthousiasme en commitment de belangrijkste speerpunten zijn. Deze twee speerpunten zijn zichtbaar en voelbaar wanneer het Kroonkoor zich presenteert en dat maakt dit koor zo bijzonder.

Genre; klassiek, kerstsfeer
Aantal leden: 42
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de facebookpagina

MixedUp

Popkoor MixedUp is een enthousiast en dynamisch koor in Weesp (Amsterdam), bedoeld voor jong en oud. Het repertoire van Popkoor MixedUp is gevarieerd, van oude rock tot moderne popsongs, en enkele mooie ballads.

 Popkoor MixedUp is opgericht in juni 2021, maar komt voort uit een eerder popkoor. De meeste leden zingen dan ook al een tijdje met elkaar, maar er zijn ook al een paar nieuwe leden aangehaakt.  Het leuke van zingen bij dit koor is dat je altijd blij naar huis gaat, nieuwe energie hebt opgedaan, en vaak ook weer e.e.a. geleerd hebt over stem- en zangtechniek. 

Genre: pop
Aantal leden: 39
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Popkoor Huizen N’Joy

Popkoor Huizen ’NJoy is een enthousiast gemengd popkoor met leden afkomstig uit het hele Gooi. Het popkoor is opgericht in september 2006. Zij zingen met veel plezier popsongs vanaf de jaren 60 tot aan hedendaagse moderne popnummers. Naast zang is er aandacht voor koorpresentatie, waarbij de popnummers worden voorzien van afwisselende settingen en eenvoudige choreografieën.

Genre: pop en musical
Aantal leden: 52
Afkomstig uit: Huizen
Bekijk hier de website

Noisy Voices

Amsterdams Popkoor NOISY VOICES is een gemengd koor met enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor bestaat uit ongeveer veertig leden en zingt vijfstemmig. Noisy Voices zingt moderne Engels- en Nederlandstalige pop, onder leiding van dirigent en arrangeur Hans van Breugel.

Genre: Engels en Nederlandstalige pop
Aantal leden: 40
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de website

Gospelkoor Outside

Dit koor bestaat inmiddels al weer 31 jaar! In al die jaren zijn er onder de naam Interkerkelijk Gospelkoor Outside vele optredens verzorgd in de kerken en verzorgingshuizen in Almere en omstreken. Daarnaast hebben zij diverse concerten georganiseerd, al dan niet ter gelegenheid van jubilea. Dirigent is Peter Rigter. 
In 2016 is besloten de naam te wijzigen in Koor Outside en in het repertoire ook algemene ‘liederen met een boodschap’ op te nemen, in de hoop om hiermee ook een breder publiek te kunnen aanspreken, bijvoorbeeld op festivals. 

Genre: gospel en pop
Aantal leden: 20
Afkomstig uit: Almere
Bekijk hier de website

Playground

Playground is een vocal group onder leiding van van Sven Keet. Deze ambitieuze vocal group is voor iedereen tussen 20-50 jaar met zang- en/of koorervaring. Plezier staat voorop en daarnaast is er veel aandacht voor zangtechniek, groove, samenklank en podiumpresentatie.

Genre: pop. r&b, jazz, wereldmuziek
Aantal leden: 15
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de facebookpagina

Schinkelkoor

Dit koor is opgericht in 1997 en bestaat momenteel uit 40 leden. De naam is ontleend aan een kleine gekanaliseerde rivier, de Schinkel in Amsterdam.

Sinds 2018 is Sjoerd Brouwer de dirigent en tevens de vaste pianist.

Het repertoire bestond in de beginjaren voornamelijk uit smartlappen, levensliederen en meezingers. In de loop van de tijd is dit uitgebreid met moderne nationale- en enkele internationale liedjes.

Genre: nostalgische liedjes
Aantal leden: 35
Afkomstig uit: Amsterdam

Sonar

SONAR is een female vocal group uit Amsterdam. Zij zingen de betere popnummers in 4-, 5- of 6-stemmig a capella. Hoe meerstemmiger hoe beter!
Sven Keet heeft sinds mei 2019 de muzikale leiding. Hij is een van de tenoren van MAZE, en oprichter van studentenkoor Homofoon en de jonge vocal group Playground.

Genre: licht vocale muziek
Aantal leden: 15
Afkomstig uit: Amsterdam
Bekijk hier de facebookpagina

Tegenlicht

Kamerkoor Tegenlicht is een Amsterdams kamerkoor en bestaat uit zesentwintig ervaren en enthousiaste zangers/zangeressen. Het koor is opgericht in 1986 en vanaf 1989 is Paul de Boer de dirigent.

Het koor brengt a capella koormuziek van begin twintigste eeuw tot nu, met veel aandacht voor originaliteit in de programmering en interpretatie van de muziek. Gezongen worden bijzondere koorwerken van bekende, maar zeker ook van minder bekende componisten. Muziek met verrassende harmonieën, warme klanken en hier en daar ook een speelse noot. Van koorstukken op poëtische teksten en moderne volksliederen tot Russisch-orthodoxe kerkmuziek. Regelmatig staan er eigen composities van Paul de Boer op het programma.

Genre: modern klassiek
Aantal leden: 26
Afkomstig uit: Amsterdam

Kamerkoor Victoria

Kamerkoor Victoria is een jong kamerkoor uit Weesp dat op 1 februari 2018 van start is gegaan. Het koor bestaat uit 19 gevorderde amateurzangers die met ambitie bijzondere kamerkoormuziek uitvoeren. Kamerkoor Victoria wil een nieuw, fris geluid laten horen in Weesp en (ver) daarbuiten. De helft van de koorleden woont in Weesp en de andere leden komen uit omliggende gemeenten: Amsterdam, het Gooi (Muiderberg, Huizen, Hilversum), Almere en Lelystad.

Dirigent van het koor is Robert van der Vinne. Van zijn enthousiasme en grote zang- en koorervaring profiteren de leden van Kamerkoor Victoria wekelijks. Samen met Robert streeft het koor naar de uitvoering van mooie, niet vaak uitgevoerde kamerkoormuziek op hoog (gevorderd amateur)niveau. Om dat doel te bereiken wordt wekelijks samen gerepeteerd in het sfeervolle Van Houtenkerkje in Weesp. Samen worden ook mooie momenten gevierd.

Genre: a capella, meerstemmig kamerkoor 
Aantal leden: 19
Afkomstig uit: Weesp
Bekijk hier de website

Vocapella

Dit meerstemmig dames-zangensemble is verbonden aan het CKV van Almere. De 14 koorleden zingen onder de inspirerende leiding van dirigente Friederike Wöllisch klassieke muziek uit diverse periodes, zowel a capella alsook begeleid op piano. Vocapella heeft al diverse keren meegezongen tijdens het Weesp Korenfestival.

Genre: klassiek 3 en 4 stemmig – dames
Aantal leden: 14
Afkomstig uit: Almere