Dit zijn de koren die zaterdag 15 december 2018 optreden tijdens de 19e editie van het Weesp Korenfestival.

Remix

is een enthousiast koor uit Almere met zo’n 50 leden dat in 2018 alweer 20 jaar bestaat. Het zesstemmig, gemengde koor zingt popsongs van ’toen’ en van nu, van Borsato tot Within Temptation. Dit is niet het eerste optreden van Remix tijdens het korenfestival in Weesp: in 2006 voor het eerst, dit jaar alweer voor de negende keer! Gezelligheid staat op een gedeelde eerste plaats samen met gedrevenheid bij Remix. Tijdens de wekelijkse repetities wordt er fanatiek geoefend mede dankzij de inzet van dirigent David Cucchi en pianist Martijn Hak. Remix treedt het hele jaar op, in Nederland en soms zelfs in het buitenland. Zo stonden zij op het podium tijdens een festival in Berlijn en dit jaar zelfs in Londen in Hyde park. Op het korenfestival 2017 in Medemblik wonnen zij de eerste prijs. In Weesp zingt Popkoor Remix vier popsongs en twee kerst-meezingers. Zij hopen op u als publiek in Theater City of Wesopa om 19.00 en 20.30 uur.

Moclas Singers

is opgericht in 1998 en bestaat uit ruim veertig enthousiaste zangers, verdeeld over de 4 stemgroepen. Het actuele concertrepertoire beslaat circa 40 liederen. Uitgangspunt bij de repertoirekeuze is, dat het aandeel lichte muziek en klassieke muziek ongeveer gelijk is.

POPkoor FUNtastic

uit Weesp heeft vorige maand haar 5 jarig lustrum gevierd middels een middag vullend concert.
Op 9 december gaan zij dat nog eens dunnetjes over doen dit maal in de Grote Kerk. Waar het koor in het eerste blok o.a. een aantal bekende pop-kerstsongs ten gehore zal brengen, zal het tweede blok in het teken staan van echte gospel met een knipoog naar kerst. Het koor wordt hierbij ondersteund door: ‘The Dutch Tina Tuner’ Mariska Lunes, ‘ex-Stay Radical zangeres’ Krystle Joanna Sarijoen, ‘2SDay2 zangeres’  Joni Koeman en ‘Hiphop & Dance zangeres’ van de Rock Academie Thamar de Vries allen ex-koorleden.  Dat het optreden van POPkoor Funtastic de pan uit gaan swingen behoeft verder geen betoog.

Het Kroonkoor

is een projectkoor dat jaarlijks alleen in de maand december naar buiten treedt. Om die reden ademt het repertoire van het Kroonkoor vooral de kerstsfeer uit. Het is een heel gevarieerd repertoire en kent stukken van Mozart, Bühler, Shepperd, Whitacre en traditionele liederen uit Ierland en Zweden, aangevuld met een aantal moderne stukken.

In eerste instantie voorzichtig en bescheiden begonnen, groeide het koor  – onder bezielende leiding van dirigent Marco de Jong en in een later stadium aangevuld met de waardevolle ondersteuning van pianist Hugo de Graaff – in 17 jaar tijd uit tot een kwalitatief niet te onderschatten koor. Het Kroonkoor is een hecht koor, waarbinnen enthousiasme en commitment de belangrijkste speerpunten zijn. Deze twee speerpunten zijn zichtbaar en voelbaar wanneer het Kroonkoor zich presenteert en dat maakt dit koor zo bijzonder.

Little Wing

Het gezelligste Popkoor uit Hilversum/Loosdrecht! Onder de bezielende leiding van Julya Lo’ko zingen we een breed repertoir. Stevie Wonder Adele Seal enz.

Camerata Fectionata

werd in 2010 opgericht door dirigent/componist Fred Smalbrugge en legt zich toe op de uitvoering van zowel oude als hedendaagse muziek. Het koor bestaat uit ervaren amateurzangers en streeft naar het uitvoeren van koormuziek op kwalitatief hoog niveau. De locatie van het koor is Weesp, het oude stadje aan de oever van de Vecht – Fectio – waaraan het koor zijn naam ontleent. Camerata Fectionata betekent ‘kameraden aan de Vecht’. Op 14 oktober voerde Camerata Fectionata in een geheel uitverkochte Grote Kerk het mooie Requiem van W.A. Mozart uit, met medewerking van vier vocale solisten en begeleid door een ensemble bestaande uit musici van het Radio Filharmonisch Orkest.

Lyda’s Ladies

Lyda’s Ladies is een groep van 12 ervaren zangeressen, allen leerling van Lyda van Tol.
In mei 2013 zijn we bij elkaar gekomen voor een eenmalig optreden. Dat was zo’n ontzettend leuke en muzikale ervaring, voor zowel zangeressen als publiek, dat we niet meer wilden stoppen en besloten om als koor bij elkaar te blijven: Lyda’s Ladies!
Ons repertoire is heel divers; van klassiek tot close harmony, van gospel tot pop. Van onbekend tot “meezingers” samen met ons publiek. Juist die variatie spreekt ons aan. Zodra het lied ons aanstaat kan het in ons repertoire opgenomen worden.

Perron 12

is het in 2015 opgericht koor van het Apostolisch Genootschap district Amstelveen. Het repertoire bestaat uit  moderne koorstukken als ook laat klassieke koorwerken. Stukken van John Rutter, Edward Elgar, Morten Lauridsen , liederen van het Apostolisch Genootschap en diverse andere liederen. De doelstelling van het koor is om middels (koor)muziek de luisteraar te boeien en met hem/haar in contact te komen. Ons 1e optreden was in de Stationshal van Utrecht ter hoogte van perron 12. Dit verklaart onze naam. We zijn reizigers die andere reizigers willen ontmoeten met onze zang : ” ……omdat zingen iets doet met je ziel”.

Vocal Group Next

Vocalgroup Next bestaat uit zes enthousiaste vrouwen die met veel plezier a capella zingen. Op de repetities staat vrolijkheid en gezelligheid voorop, maar tegelijkertijd zijn we serieus met onze liedjes bezig. Dit is onze aanpak al sinds de oprichting van Next in 2000 in Bussum.

Ons repertoire bestaat uit een mengelmoes van lichte muziek: popnummers, wereldmuziek, cabaretachtige liedjes, soms licht klassiek, van alles wat. De meeste liedjes zijn arrangementen van professionele arrangeurs; een enkele keer arrangeren wij zelf. Veel nummers zijn door ons bewerkt om ze optimaal te laten passen bij ons stembereik. Ook schrijven wij soms zelf teksten.

Wie zijn wij? Angela Leijdekkers, Anja Lam, Lieke Heerschop, Carolien Kraaijkamp, Ans Moria en Claudia Appel.

.

Koor Babylon

Babylon is in oktober 2004 gestart. Het repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke werken uit de 16e en 17e eeuw. Daarnaast worden ook moderne stukken ten gehore gebracht en hebben we een Nederlands repertoire waarbij ook composities van onze dirigent Frederic Voorn worden uitgevoerd.

Het Weesper Gemengd Koor

bestaat sinds 14 februari 2006 en wordt gevormd door rond de veertig enthousiaste mensen uit Weesp en omgeving. Het repertoire van ons vierstemmig koor is zeer divers. Naast het klassieke genre, w.o. Mozart, Bach en Fauré zingen we veel spirituals en bekende musicalstukken. Ook ‘popklassiekers’ van o.m. Queen, Leonard Cohen en de Beatles schuwen we beslist niet.

Popgroep Firma Vocaal

Firma Vocaal is een ambitieus, enthousiast en gezellig gemengd popkoor uit Weesp. Wij zingen up tempo pop- en musicalnummers en mooie ballads, Engels- en Nederlandstalig. Wij zingen meerstemmig, voornamelijk met piano, soms met band, maar ook a capella.

Vergeet je verdriet

Wij zijn een enthousiast vrouwenkoor dat al jaren optredens verzorgt bij allerlei evenementen, festivals, jubilea, bruiloften, voor ouderen, in een cafe, bij een wijnproeverij etcetera in het Gooi en omgeving. Wij hebben als koor ook in Paradiso in Amsterdam gestaan en als bijzondere uitschieter concerten gegeven in Lloret da Mar. Wij zingen meerstemmig en liedjes waarin verdriet/geluk/gevoel herkenbaar is. Ons repertoire is divers, wij zingen Smartlappen en Levensliederen.

Ancora

Ancora is een vrouwenkoor uit Diemen met een repertoire van o.a. licht klassiek, volksliederen en musicals. Tijdens de repetities wordt er veel gelachen.

Listen to the music

LISTEN TO THE MUSIC bestaat sinds najaar 2005. Pittige en meer simpele arrangementen wisselen elkaar af. Er wordt hard gewerkt, maar het plezier in het zingen staat voorop! .

Voice Female

Voice Female is een theaterkoor in Diemen dat in 1997 is opgericht. Het koor staat onder artistieke leiding van Peter Schoenaker, een enthousiaste dirigent die zelf professioneel operazanger is. Voice Female bestaat uit 30 vrouwen die zingen met plezier en ambitie.

Venerdi Mattina

Het leuke vrouwenkoor uit ’t Gooi, opgericht in 1982, onderscheidt zich door een originele repertoirekeuze. Ze zijn niet bang voor een uitdaging, hebben een energieke dirigente, die het koor graag verleidt om van de noten echt muziek te maken. Kortom: een koor dat wil werken aan muzikale kwaliteit. Dit beslaat de hele periode van renaissance en barok tot modern, of zoals wij zeggen: van Bach tot Badings

Schinkelkoor

Het Schinkelkoor is ontstaan in 1997. Het repertoire bestond in de beginjaren voornamelijk uit smartlappen, levensliederen en meezingers. In de loop van de tijd is het repertoire uitgebreid met moderne Nationale- en enkele Internationale liedjes.
Schinkelkoor is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 50 leden. Alle koorleden vormen na al die jaren nog steeds een gezellig en enthousiast koor en staan dan ook garant voor een héél gezellig muzikaal optreden.

Vocal Group NOON

Noon is in oktober 2013 opgericht als projectkoor. In de naam van dit ensemble zit het getal 12 verborgen wat staat voor het aantal leden; 12 vrouwen verdeeld in sopranen 1 & 2 en alten 1 & 2. NOON zingt pop- en kleinkunstsongs met pianobegeleiding of a capella.

Vocal Group Midnight

Midnight is in 2017 ontstaan als een mannelijke tegenhanger van de al wat langer bestaande vrouwen-vocalgroup Noon. Om de groep écht compleet te krijgen heeft wel even geduurd. Het doel was om met twaalf man te gaan maar in beginsel waren er maar acht geronseld. Maar uiteindelijk is het gelukt. Een naam vinden ging sneller! NOON is twaalf uur in de middag. Dus de tegenhanger is twaalf uur in de nacht. MIDNIGHT!
Het repertoire van Midnight bestaat voornamelijk uit meerstemmige arrangementen van bekende popsongs. Een mix tussen acapella en songs met pianobegeleiding.

DivAssorti

is een vierstemmige vocal group met – de naam zegt het al – een diverse verzameling songs. Het koor bestaat uit 19 zangeressen. Geert Bremer begeleidt het koor als pianist/arrangeur. Het koor bestaat sinds augustus 2008. Elk jaar treedt het koor enkele keren op voor publiek. DivAssorti repeteert wekelijks en organiseert voor zichzelf ook een paar keer per jaar een workshop ter verdieping en verhoging van de kwaliteit. Het koor vindt een levendige en afwisselende presentatie van de diverse nummers erg belangrijk.

Noicy Voices

Amsterdams Popkoor NOISY VOICES is een gemengd koor met enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor bestaat uit ongeveer vijftig leden en zingt vijfstemmig. Noisy Voices zingt moderne Engels- en Nederlandstalige pop, onder leiding van dirigent en arrangeur Nico Ravenstijn.

The City Singers

het gemengde huiskoor van theater City of Wesopa werd in 1995 opgericht als gezelligheidskoor. Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot een koor van kwaliteit met een breed repertoire. Onder leiding van onze dirigent Johan van der Zwet en pianist Mark Wyman zingen wij van klassiek tot rock en van musical tot “golden oldies”.

Chorus Line

het pop- en theaterkoor met kwaliteit en uitstraling, is al bijna 30 jaar een begrip in Soest. Chorus Line zingt pop- en musicalnummers in de breedste zin van het woord, in eigenzinnige vier- of meerstemmige arrangementen, meestal begeleid door piano. Chorus Line bestaat uit zo’n 30 mensen, waarbij we er trots op zijn dat ook onze bas- en tenor groepen altijd sterk bezet zijn. Onze optredens bieden meer dan zang! Zeker onze eigen concerten zijn ware theaterspektakels, met dans, spel, professionele enscenering en een boodschap. Zo was er het optreden in Cabrio in 2006 waarmee Chorus Line de Publiekscultuurprijs van Soest won! Onder de huidige dirigent, Hans van Breugel, brachten we o.a. een Jubileumconcert in 2011 en het theaterconcert ‘Our Time’ in 2013. En onlangs, in november 2017, hebben we onze nieuwe en unieke voorstelling ‘One World’ ten gehore gebracht.

Popkoor Huizen N’Joy

Popkoor Huizen ’NJoy is een enthousiast gemengd popkoor met leden afkomstig uit het hele Gooi. Het popkoor is opgericht in september 2006. We zingen met veel plezier popsongs vanaf de jaren 60 tot aan hedendaagse moderne popnummers. Naast zang is er aandacht voor koorpresentatie, waarbij de popnummers worden voorzien van afwisselende settingen en eenvoudige choreografieën.

Vocal Group Surprise

is een enthousiast 3-stemmig dameskoor van 18 leden. Ons repertoire bestaat uit o.a. pop, rhythm en soul. Dit alles onder de muzikale leiding van onze dirigent Paul Grob. Ons koor repeteert op de donderdagavond in de Thomaskerk in Huizen.

Popkoor Royal Rhythm

is een poprockkoor met een gevarieerd repertoire. We zingen in ongedwongen sfeer nummers zoals ‘Under Pressure’, ‘Happy’, ‘Faith’, ‘Stil in mij’, ‘Somebody that I used to know’, etc.
Het koor zingt meerstemmig: sopranen, alten en tenoren, vaak ook nog onderverdeeld in hoog en laag.

COLORE VOCALE

is een kamerkoor uit ‘t Gooi bestaande uit 11 zangers, in 2001 opgericht door de dirigente Friederike Wöllisch met het doel een zo gevarieerd mogelijk repertoire op zo hoog mogelijk niveau te zingen. A capella of met pianobegeleiding wordt de vierstemmige klankkleur bepaald door de repertoirekeuze die geen grenzen kent en zich o.a. uitstrekt over klassiek en modern, close harmony en Zuid-Amerikaans.

 

Vocalgroup Esperanto

uit Bussum bestaat uit tien enthousiaste zangeressen, onder leiding van Dody Soetanto. De groep brengt sprankelend, boeiend en divers 3- tot 5-stemmig repertoire (lichte pop). Plezier in zingen is een belangrijke drijfveer, maar de muzikale ambities liggen hoog. Op dit moment is Esperanto druk aan het repeteren voor haar theatershow ‘Oh Boy!’ op 13 en 15 april
2018, het vervolg op ‘Oh Meisje!’

Vocapella

is een meerstemmig dames-zangensemble, verbonden aan het CKV van Almere. Momenteel bestaan wij uit 14 koorleden en zingen onder de inspirerende leiding van onze dirigente Friederike Wöllisch klassieke muziek uit diverse periodes. We zingen zowel a capella alsook begeleid op piano. Diverse keren per jaar werken wij mee aan muzikale uitvoeringen als de open dagen en voorspeelavonden van het CKV Almere. Ook zingen wij jaarlijks in de Nieuwe Bibliotheek van Almere. In december 2016 zongen wij met veel plezier in de Synagoge van Weesp tijdens het Korenfestival. In het voorjaar brachten wij met Koor in ’t Gooi een hommage aan Gabriel Fauré in de Remonstrantse Kerk in Bussum.

EdozAcappela

Geïnspireerd door de King’s Singers, Voisix, Glad en andere acapella groepen zijn de mannen van Gospelkoor Edoza eind 2013 aan een uitdaging begonnen. Buiten de reguliere koorrepetities om, komen de mannen een keer in de twee of drie weken bij elkaar om het zingen van acapella stukken eigen te maken. Dit vereist nog meer oefening dan gewone koorzang. Doelstelling van de mannen is het evangelie uitdragen door te zingen. Ze vinden het belangrijk dat je, in wat je zingt, de goede boodschap (the gospel) vertelt.

Delirious 

is een 5 stemmige close harmony groep en zingen songs uit de 70-er en 80-er jaren.

Noot voor Noot

muziek uit alle windstreken. Bij Noot voor Noot uit Muiderberg zingen we al ruim 15 jaar voor ons muzikale plezier, 4 stemmig, a-capella, vrolijke en serieuze liederen uit alle tijden, uit allerlei landen, in vele talen. Wij kunnen overal zingen, onafhankelijk van geluid en instrumenten! Onze dirigent en arrangeur is Peter Rieken. Veel van onze liedjes zijn door hem zelf gearrangeerd.

Barbershopkoor Flevo Fun

is een enthousiaste groep van 28 vrouwen en staan onder leiding van dirigente Rieni Delforno. Rieni heeft ons koor in april 1991 opgericht. De groep bestaat uit grote, kleine, dikke, dunne, blonde, rode, donkere, gezellige, zich jong voelende vrouwen uit Almere en Lelystad die allemaal plezier hebben in het zingen. Onze soort zang, Barbershop, wordt a capella gezongen. Barbershop wordt gezongen door alleen vrouwen of alleen mannen. Songs die wij zingen, zijn mooie ballads als ´What a wonderful world´ en ‘This is the moment’ en swingende uptunes als ´When I´m sixty-four´ en ‘We go together’. Ook zingen we songs die iedereen zeker kent, zoals ´Rolling in the deep´ en ´California dreaming´. Met ons gewone repertoire en met ons kerstrepertoire treden we gemiddeld vier keer per jaar op, in of buiten Almere/Lelystad.

Gospelkoor Edoza

is al 38 jaar hét gospelkoor van de Grote Kerk in Hilversum. Doelstelling van het koor is het evangelie uitdragen door te zingen. De naam Edoza is dan ook de afkorting van Evangelie DOor ZAng. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Engelse en Nederlandse gospel- en worshipliederen (van o.a. Matt Redman en Sela). Het koor verleend jaarlijks medewerking aan evenementen en kerkdiensten en vieringen in verzorgingshuizen. Maar ook de Volkskerstzang in Naarden en Hilversum en bijdragen aan ledendagen van KRO/NCRV hebben reeds op de agenda gestaan. Ook organiseert het koor op gezette tijden een eigen concert. Het 28 leden tellende koor staat onder de enthousiaste en deskundige leiding van dirigent David Niemeijer. Muzikaal wordt het koor in de basis begeleid door Louis van Oosterom op piano. Daarnaast wordt ook wel gebruik gemaakt van cajon / slagwerk, gitaar etc.

Mevrouw de Wit

is een vierstemmig, grotendeels a capella zingend, klein vrouwenkoor onder leiding van Janet de Langen.
Het repertoire is breed, variërend van madrigalen tot licht klassiek, van Schubert tot Cole Porter.

Shantykoor Zilt

De allereerste keer dat shantykoor Zilt uit Wormerveer in Weesp optrad, was tijdens de kerstmarkt in 2004. Het was stervenskoud maar de stoere Zilte mannen verzorgden, met slechts beschutting van een zeiltje, twee spetterende optredens. Of het nu door de kwaliteit van hun a-capella zang kwam of uit medelijden, maar we mochten van de organisatie nog een lied zingen. Nu echter als slotakkoord in de grote kerk. Het prachtige lied ‘Shenandoah’ zweefde als een warme wind boven de toehoorders en verdrong voor even de dampen van de Glühwein. Het shantykoor Zilt zingt nog steeds a-capella en hoewel in de loop der jaren zowel de bezetting als de dirigent wijzigden, blijft onze deelname aan het korenfesival in Weesp iets waar we naar uitkijken. Het shantykoor Zilt uit Wormerveer bestaat thans uit 20 mannen en staat sinds september 2017 onder leiding van dirigent Arjan van Dijk.

Gospelkoor Outside

bestaat inmiddels al weer 31 jaar! In al die jaren hebben we onder de naam Interkerkelijk Gospelkoor Outside vele optredens verzorgd in de kerken en verzorgingshuizen in Almere en omstreken. Daarnaast hebben we diverse malen concerten georganiseerd, al dan niet ter gelegenheid van jubilea. Onze dirigent is Peter Rigter, die ons de fijne kneepjes leert van het koorzingen. In 2016 hebben we besloten de naam te wijzigen in Koor Outside en in ons repertoire ook algemene ‘liederen met een boodschap’ op te nemen, in de hoop om hiermee ook een breder publiek te kunnen aanspreken, bijvoorbeeld op festivals. Op dit moment heeft ons koor 28 leden: 21 dames en 7 heren. Wij worden begeleid op de piano door Mirjam Tsoukernik.

Overige koren