Koren

Dit zijn de koren die zaterdagavond 9 december 2017 optraden tijdens de 18e editie van het Weesp Korenfestival.

Het is een mooie mix: van klassiek tot pop, van shanty tot gospel en van klein tot groot, voor iedereen is er dus wel iets bij. Nog meer weten? Klik op de naam van het koor en kijk op hun website of facebookpagina.

Colore Vocale

colore-vocaleCOLORE VOCALE is een kamerkoor uit ‘t Gooi bestaande uit 11 zangers, in 2001 opgericht door de dirigente Friederike Wöllisch met het doel een zo gevarieerd mogelijk repertoire op zo hoog mogelijk niveau te zingen. A capella of met pianobegeleiding wordt de vierstemmige klankkleur bepaald door de repertoirekeuze die geen grenzen kent en zich o.a. uitstrekt over klassiek en modern, close harmony en Zuid-Amerikaans.

 

 

Vocal Group Esperanto

vocalgroup-esperantoVocalgroup Esperanto uit Bussum bestaat uit tien enthousiaste zangeressen, onder leiding van Dody Soetanto. De groep brengt sprankelend, boeiend en divers 3- tot 5-stemmig repertoire (lichte pop). Plezier in zingen is een belangrijke drijfveer, maar de muzikale ambities liggen hoog.  Op dit moment is Esperanto druk aan het repeteren voor haar theatershow ‘Oh Boy!’ op 13 en 15 april 2018, het vervolg op ‘Oh Meisje!’

 

 

Vocapella

vocapellaWij zijn een meerstemmig dames-zangensemble, verbonden aan het CKV van Almere. Momenteel bestaan wij uit 14 koorleden en zingen onder de inspirerende leiding van onze dirigente Friederike Wöllisch klassieke muziek uit diverse periodes. We zingen zowel a capella alsook begeleid op piano. Diverse keren per jaar werken wij mee aan muzikale uitvoeringen als de open dagen en voorspeelavonden van het CKV Almere. Ook zingen wij jaarlijks in de Nieuwe Bibliotheek van Almere. In december 2016 zongen wij met veel plezier in de Synagoge van Weesp tijdens het Korenfestival. In het voorjaar brachten wij met Koor in ’t Gooi  een hommage aan Gabriel Fauré in de Remonstrantse Kerk in Bussum.

EdozAcapella-men

edozacapella-men_1Geïnspireerd door de King’s Singers, Voisix, Glad en andere acapella groepen zijn de mannen van Gospelkoor Edoza eind 2013 aan een uitdaging begonnen. Buiten de reguliere koorrepetities om, komen de mannen een keer in de twee of drie weken bij elkaar om het zingen van acapella stukken eigen te maken. Dit vereist nog meer oefening dan gewone koorzang. Doelstelling van de mannen is het evangelie uitdragen door te zingen. Ze vinden het belangrijk dat je, in wat je zingt, de goede boodschap (the gospel) vertelt.

Delirious (geen website of Facebookpagina)

delirious-paradiso-15-01-2017Wij zijn een 5 stemmige close harmony groep en wij zingen songs uit de 70-er en 80-er jaren.

 

 

N@meless

Pop4shore!

Popkoor Remix

popkoor-remix-almereEen enthousiast koor uit Almere met zo’n 50 leden dat in 2018 alweer 20 jaar bestaat. Het zesstemmig, gemengde koor zingt popsongs van ’toen’ en van nu, van Borsato tot Within Temptation. Dit is niet het eerste optreden van Remix tijdens het korenfestival in Weesp: in 2006 voor het eerst, dit jaar alweer voor de negende keer! Gezelligheid staat op een gedeelde eerste plaats samen met gedrevenheid bij Remix. Tijdens de wekelijkse repetities wordt er fanatiek geoefend mede dankzij de inzet van dirigent David Cucchi en pianist Martijn Hak. Remix treedt het hele jaar op, in Nederland en soms zelfs in het buitenland. Zo stonden zij op het podium tijdens een festival in Berlijn en dit jaar zelfs in Londen in Hyde park. Op het korenfestival 2017 in Medemblik wonnen zij de eerste prijs. In Weesp zingt Popkoor Remix vier popsongs en twee kerst-meezingers. Zij hopen op u als publiek in Theater City of Wesopa om 19.00 en 20.30 uur.

The City Singers

the-city-singers

The City Singers, het gemengde huiskoor van theater City of Wesopa werd in 1995 opgericht als gezelligheidskoor. Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot een koor van kwaliteit met een breed repertoire. Onder leiding van onze dirigent Johan van der Zwet en pianist Mark Wyman zingen wij van klassiek tot rock en van musical tot “golden oldies”.

 

 

Vergeet je verdriet

Noot voor noot

noot-voor-nootNoot voor Noot, muziek uit alle windstreken. Bij Noot voor Noot uit Muiderberg zingen we al ruim 15 jaar voor ons muzikale plezier, 4 stemmig, a-capella, vrolijke en serieuze liederen uit alle tijden, uit allerlei landen, in vele talen. Wij kunnen overal zingen, onafhankelijk van geluid en instrumenten! Onze dirigent en arrangeur is Peter Rieken. Veel van onze liedjes zijn door hem  zelf gearrangeerd.

 

 

Barbershopkoor Flevo Fun

barbershopkoor-flevo-fun

Wij zijn een enthousiaste groep van 28 vrouwen en staan onder leiding van dirigente Rieni Delforno. Rieni heeft ons koor in april 1991 opgericht. De groep bestaat uit grote, kleine, dikke, dunne, blonde, rode, donkere, gezellige, zich jong voelende vrouwen uit Almere en Lelystad die allemaal plezier hebben in het zingen. Onze soort zang, Barbershop, wordt a capella gezongen. Barbershop wordt gezongen door alleen vrouwen of alleen mannen. Songs die wij zingen, zijn mooie ballads als ´What a wonderful world´ en ‘This is the moment’ en swingende uptunes als ´When I´m sixty-four´ en ‘We go together’. Ook zingen we songs die iedereen zeker kent, zoals ´Rolling in the deep´ en ´California dreaming´. Met ons gewone repertoire en met ons kerstrepertoire treden we gemiddeld vier keer per jaar op, in of buiten Almere/Lelystad.

Popkoor Huizen ‘N Joy

Popkoor FUNtastic

funtasticPOPkoor FUNtastic uit Weesp heeft vorige maand haar 5 jarig lustrum gevierd middels een middag vullend concert.
Op 9 december gaan zij dat nog eens dunnetjes over doen dit maal in de Grote Kerk. Waar het koor in het eerste blok o.a. een aantal bekende pop-kerstsongs ten gehore zal brengen, zal het tweede blok in het teken staan van echte gospel met een knipoog naar kerst. Het koor wordt hierbij ondersteund door: ‘The Dutch Tina Tuner’ Mariska Lunes, ‘ex-Stay Radical zangeres’ Krystle Joanna Sarijoen, ‘2SDay2 zangeres’  Joni Koeman en ‘Hiphop & Dance zangeres’ van de Rock Academie Thamar de Vries allen ex-koorleden.  Dat het optreden van POPkoor Funtastic de pan uit gaan swingen behoeft verder geen betoog.

Weesper Gemengd Koor

wgk-alleen-koorHet Weesper Gemengd Koor, kortweg WGK, bestaat sinds 14 februari 2006 en wordt gevormd door rond de veertig enthousiaste mensen uit Weesp en omgeving. Het repertoire van ons vierstemmig koor is zeer divers. Naast het klassieke genre, w.o. Mozart, Bach en Fauré zingen we veel spirituals en bekende musicalstukken. Ook ‘popklassiekers’ van o.m. Queen, Leonard Cohen en de Beatles schuwen we beslist niet.

 

Popkoor Royal Rhythm

Little Wing

Gospelkoor Edoza

gospelkoor-edoza_1Edoza is al 38 jaar hét gospelkoor van de Grote Kerk in Hilversum. Doelstelling van het koor is het evangelie uitdragen door te zingen. De naam Edoza is dan ook de afkorting van Evangelie DOor ZAng. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Engelse en Nederlandse gospel- en worshipliederen (van o.a. Matt Redman en Sela). Het koor verleend jaarlijks medewerking aan evenementen en kerkdiensten en vieringen in verzorgingshuizen. Maar ook de Volkskerstzang in Naarden en Hilversum en bijdragen aan ledendagen van KRO/NCRV hebben reeds op de agenda gestaan. Ook organiseert het koor op gezette tijden een eigen concert. Het 28 leden tellende koor staat onder de enthousiaste en deskundige leiding van dirigent David Niemeijer. Muzikaal wordt het koor in de basis begeleid door Louis van Oosterom op piano. Daarnaast wordt ook wel gebruik gemaakt van cajon / slagwerk, gitaar etc.

Schinkelkoor

Moclas Singers

Venerdi Mattina

Mevrouw de Wit

mevrouw-de-witMevrouw de Wit is een vierstemmig, grotendeels a capella zingend, klein vrouwenkoor onder leiding van Janet de Langen.
Het repertoire is breed, variërend van madrigalen tot licht klassiek, van Schubert tot Cole Porter.

Shantykoor Zilt

zilt-kerst-2016-in-de-van-houtenkerk-te-weespDe allereerste keer dat shantykoor Zilt uit Wormerveer in Weesp optrad, was tijdens de kerstmarkt in 2004. Het was stervenskoud maar de stoere Zilte mannen verzorgden, met slechts beschutting van een zeiltje, twee spetterende optredens. Of het nu door de kwaliteit van hun a-capella zang kwam of uit medelijden, maar we mochten van de organisatie nog een lied zingen. Nu echter als slotakkoord in de grote kerk. Het prachtige lied ‘Shenandoah’ zweefde als een warme wind boven de toehoorders en verdrong voor even de dampen van de Glühwein. Het shantykoor Zilt zingt nog steeds a-capella en hoewel in de loop der jaren zowel de bezetting als de dirigent wijzigden, blijft onze deelname aan het korenfesival in Weesp iets waar we naar uitkijken. Het shantykoor Zilt uit Wormerveer bestaat thans uit 20 mannen en staat sinds september 2017 onder leiding van dirigent Arjan van Dijk.

Kroonkoor

Kroonkoor Weesp in de Weesper Synagoge - zondag 19 november 2017Het Kroonkoor is een projectkoor dat jaarlijks actief is in de periode september tot en met december en bestaat inmiddels al een jaar of zeventien. In eerste instantie voorzichtig en bescheiden begonnen, groeide het koor – onder bezielende leiding van dirigent Marco de Jong en in een later stadium aangevuld met de waardevolle ondersteuning van pianist Hugo de Graaff – uit tot een kwalitatief niet te onderschatten koor. Het Kroonkoor is een hecht koor, waarbinnen enthousiasme en commitment de belangrijkste speerpunten zijn. Deze twee speerpunten zijn zichtbaar en voelbaar wanneer het Kroonkoor zich presenteert en dat maakt dit koor zo bijzonder.

Camerata Fectionata

camerata-fectionataCamerata Fectionata werd in 2010 opgericht door dirigent/componist Fred Smalbrugge en legt zich toe op de uitvoering van zowel oude als hedendaagse muziek. Het koor bestaat uit ervaren amateurzangers en streeft naar het uitvoeren van koormuziek op kwalitatief hoog niveau. De locatie van het koor is Weesp, het oude stadje aan de oever van de Vecht – Fectio –  waaraan het koor zijn naam ontleent. Camerata Fectionata betekent ‘kameraden aan de Vecht’. Op 14 oktober voerde Camerata Fectionata in een geheel uitverkochte Grote Kerk het mooie Requiem van W.A. Mozart uit, met medewerking van vier vocale solisten en begeleid door een ensemble bestaande uit musici van het Radio Filharmonisch Orkest.

DivAssorti

????????????????????????????????????DivAssorti is een vierstemmige vocal group met – de naam zegt het al – een diverse verzameling songs. Het koor bestaat uit 19 zangeressen. Geert Bremer begeleidt het koor als pianist/arrangeur. Het koor bestaat sinds augustus 2008. Elk jaar treedt het koor enkele keren op voor publiek. DivAssorti repeteert wekelijks en organiseert voor zichzelf ook een paar keer per jaar een workshop ter verdieping en verhoging van de kwaliteit. Het koor vindt een levendige en afwisselende presentatie van de diverse nummers erg belangrijk.

Vocal Group NOON

Vocal Group Surprise

vocal-group-surpriseVocal Group Surprise is een enthousiast 3-stemmig dameskoor van 18 leden. Ons repertoire bestaat uit o.a. pop, rhythm en soul. Dit alles onder de muzikale leiding van onze dirigent Paul Grob. Ons koor repeteert op de donderdagavond in de Thomaskerk in Huizen.                     .

Perron 12

perron-12Perron 12 is het in 2015 opgericht koor van het Apostolisch Genootschap district Amstelveen. Het repertoire bestaat uit  moderne koorstukken als ook laat klassieke koorwerken. Stukken van John Rutter, Edward Elgar, Morten Lauridsen , liederen van het Apostolisch Genootschap en diverse andere liederen. De doelstelling van het koor is om middels (koor)muziek de luisteraar te boeien en met hem/haar in contact te komen. Ons 1e optreden was in de Stationshal van Utrecht ter hoogte van perron 12. Dit verklaart onze naam. We zijn reizigers die andere reizigers willen ontmoeten met onze zang : ” ……omdat zingen iets doet met je ziel”.

Gospelkoor Outside

outsideKoor Outside bestaat inmiddels al weer 31 jaar! In al die jaren hebben we onder de naam Interkerkelijk Gospelkoor Outside vele optredens verzorgd in de kerken en verzorgingshuizen in Almere en omstreken. Daarnaast hebben we diverse malen concerten georganiseerd, al dan niet ter gelegenheid van jubilea. Onze dirigent is Peter Rigter, die ons de fijne kneepjes leert van het koorzingen. In 2016 hebben we besloten de naam te wijzigen in Koor Outside en in ons repertoire ook algemene ‘liederen met een boodschap’ op te nemen, in de hoop om hiermee ook een breder publiek te kunnen aanspreken, bijvoorbeeld op festivals. Op dit moment heeft ons koor 28 leden: 21 dames en 7 heren. Wij worden begeleid op de piano door Mirjam Tsoukernik.

Chorus Line Soest

chorus-line-soestChorus Line, het pop- en theaterkoor met kwaliteit en uitstraling, is al bijna 30 jaar een begrip in Soest. Chorus Line zingt pop- en musicalnummers in de breedste zin van het woord, in eigenzinnige vier- of meerstemmige arrangementen, meestal begeleid door piano. Chorus Line bestaat uit zo’n 30 mensen, waarbij we er trots op zijn dat ook onze bas- en tenor groepen altijd sterk bezet zijn. Onze optredens bieden meer dan zang! Zeker onze eigen concerten zijn ware theaterspektakels, met dans, spel, professionele enscenering en een boodschap. Zo was er het optreden in Cabrio in 2006 waarmee Chorus Line de Publiekscultuurprijs van Soest won! Onder de huidige dirigent, Hans van Breugel, brachten we o.a. een Jubileumconcert in 2011 en het theaterconcert ‘Our Time’ in 2013.  En onlangs, in november 2017, hebben we onze nieuwe en unieke voorstelling ‘One World’ ten gehore gebracht.

Vocal Popgroup Firma Vocaal

Koor Babylon